Šį kartą paskelbsiu savo valdomo finansinio turto pyragą. Bet prieš tai, kaip visada apie kiekvieną klasę atskirai.

Cash'as:

"Cash is the king", kogero daug kam teko girdėti šią frazę ypač krizių kontekste. Jo pas mane daugiausiai. Jį laikau ir įtraukiu čia, nes juo galiu disponuoti, nors jį esu numatęs panaudoti NT pirkimui. Dėl to laikau didelią sumą. Taip pat šį mėnesį, be atlginimo, gavau vėl dovanų 1000€. Ačiū savo artimiesiems, bet jau man gaunasi perveršis, nes esu nusimatęs NT pirkimui ~15 000€. Daugiausiai laikau € pavidalu, bet turiu ir svarais.

Akcijos:

Kogero įdomiausia dalis, nes aš jomis šį mėnesį aktyviai spekuliuoju. Kol kas sekasi. Turiu Swedbanke nedidelią dalį Paskolų klubo akcijų ir žymiai didesnę Degiro sąskaitoje. Akcijos pas mane labai kintančios. Vien šią savaitę buvo pašokusios ir savo portfolio tūrėjau ~13 300€. Dabar 10 706€. Kol kas atsiprašysiu, bet neskelbsiu, ką esu įsigijęs, nes nenoriu kad kiti galvotų, kad či teisingas sprendimas ir reikia daryti taip. Gal būt atskleisiu vėliau, nes dabar yra gambling'as.

Bitcoin:

Bitcoinui pradėjus smarkiai kilti puoliau į emocijas, ir išsipardavęs vėl puoliau pirkti, dabar bitcoin'as vėl yra pakritęs, tai vėl griaužiu save, kad kam čia be spekuliuoti, geriausiai kogero kas laiks nuo laiko užsipirkinėti ir laikyti.

ETF:

Užsipirkau šiektiek fizinio aukso ir pasaulio akcijų indekso etf'ų.

ETF portfelis

Gold:

Niekas čia nesikeičia, 14g.

P2P:

Esu paleidęs automatinio skolinimo kranelį ir tame automatiniame skolinime užsidėjęs daug kriterijų-saugiklių todėl mano generuojamos palūkanos tik 12%. Automatiškai taip saugiai per Vasarį buvo suinvestuota tik 161€. Todėl greitai šiame bloge aprašysiu alternatyvas. Dalį jau pinigų perskirstau į akcijas ir etf'us.

Taigi mano turto klasių pyragas atrodo taip:

turto klasės

Mano finansinio turto pokytis +3 435€. Iš viso 37 550€:

finansinio turto pokytis

Mano etf+akcijų portfelio pokytis. Iš viso 10 706€. Pokytis +2 278€:

ETF+akcijų portfelio pokytis