ETF

Niekur ir neivestavau. Stebiu kaip kyla akcijų burbulas ir toliau. Įdomus dalykas tas, kad SP500 jei nebūtų buvęs covid19 tikėtina, butų kilęs ~8,3%. Tačiau, kai šiemet vyko turbolencijos jis peršoko metų vidurije jau visas teigiamas šių metų prognozes ir vis dar kylą į viršų! Na tikrai man dabar nesinori investuoti, nors ir kyla pagunda matant kaip su šitomis kreivėmis jau kyla mano suinvestuoti pinigai. Būtų įdomu sužinoti ar tiesa, kad tai kelia nepatyrę investuotojai.

Labiausiai brangsta IT komapnijos, kurios ir kelia šį indeksą į priekį. Taip pat tesla neblogai kyla.

Ar nebus taip, kad aukštai kilus staigiai bus krintama vėl žemyn, dingus optimizmui ir susisidės naujas pesimizmas su tokiu rekordiniu covid19 sergamumu? Ar pramuš naujus dugnus nei šį balandį?

Auksas ir Bitcoin

Nu tiko iš dalies geras, bet tuo pačiu ir liūdinantis dalykas. Leiskite pakalausti, to kas skaitote mano kuklius įrašus, ar jūs nesate kažkorioje elektorinėje piniginėje palikę kažkokį tai likutį pinigų? Pvz.: prieš 15 metų atidarytą paypal? Čia panašiai, kaip randi senus rūbus ir kišenėje atrandi užsilikusius pinigus.

Man taip nutiko, kai savo el.pašto dėžutėje atradau, kad turiu spectrocoin btc sąskaitą, nors ir nedaug, bet visviena 0.01 BTC šis bei tas...

Todėl patariau, mielas skaitytojau ir tau prisiminti ar kažkur neesi pailkęs pinigų. Perreik per savo el.pašto archyvą. 

Auksas - kirzės pranašas, pasekė visų laikų rekordą, kada tik egzistavo ever doleris... Su aukso investicijomis, vis kirba mintis jį parduoti, tačiau mano investavimo strategija yra ilgalaikė.

Taupymas ir investavimas

Šį mėnesį sutaupiau tik 585€ arba 38%, niekur neinvestavau, laikau pinigus "koinėje". Niekur neinvestavau, P2P sustabdęs investavimą ir priimu pinigus kuriuos atgaunu.

Finansinis progresas

2020-08 gale mano finansinis turtas siekia: 16 661€