Apie Liepos mėn.
Šį mėnesį įsigyjau keletą brangesnių prikinių, todėl vėl mažėjo mano sutaupyta suma. Tikiuosi, kad vis dar tai atsipirks per ateinančius mėnesius.

Išbandžiau įsigytą įrangą gyvai, man dar reikia labai daug praktikos ir dar keletos investicijų.

Taupymas

Sutaupiau 726€ arba 41% iš savo pajamų.

ETF, P2P ir kitos investicijos

Kaip kažkada ir anksčiau jau rašiau, šią vasarą susilaikau nuo investicijų.

Nebent ką galima įvardinti į ką investuoju, tai cash'as arba techninę įrangą mano poreikiams.

Nekilnojamas turtas

Matosi riški tendentcija, kad parduodamų butų rinkoje, tiek pirminėje ir antrinėje yra atšokimas. Aš manau, kad taip yra dėl to, kad kas negalėjo įsigyti būsto ar laukė kas čia bus, būtent šį mėnesį jau ir suskubo įsigyti NT.

Šiaip ir aš teoriškai jau galėčiau ieškotis būsto ir su banko paskola jį įsigyti, bet kol kas nenoriu išsiparduoti savo investicijų iš p2p, etf ir kitur, kad dabar įsigyčiau NT. Beto man toks sujudimas atrodo per daug optimistiškas ir palauksiu bent iki žiemos kas dėsis aplinkui.

Dėl nuomos, taip pat yra kainų atšokimas, nes būsimi studentai ieško kur gali išsinuomuoti butą ar kambarį Vilniuje. 

Taip pat mano dabartinis buto šemininkas neįspėjęs man atstatė būsto nuomą (250€ + komunaliniai). Mano aplinkoje gyvenu, kaimynai visai suįžulėjo, pradėjo garsiai leisti muziką vidurį nakties. Kalbėjamasis su jais nieko nepadėjo, teko kviestis policiją ir aiškintis. Nuo to laiko apsiramino. Rimtai man jau laikas kraustytis iš šios vietos, kai baigsis nuomos bumas ir nuomos kainos pradės kristi, ieškosiuosi kur išsikraustyti. Nes realiai, kol gyvenu Vilniuje, tai tik šitoje vietoje ir gyvenu, metas atrasti jau ir kitas vietas.

Turtas

Liepos paskutinei dienai mano turtas siekia 15 794€ arba +685€ prieauglis nuo praėjusio mėn.