GlobRock

Finansinės nepriklausomybės link

Lovecraft

Finansinis progresas 2020m. Birželis

Intro

Kagi jau praėjo pirmas vasaros mėnuo. Teko grįžti po karantino į ofisą dirbti, man visai patiko nuotolinis darbas. Svarstau už kelių savaičių vėl prašyti nuotolinio darbo. Gali dar būti, kad ateis covid19 antroji banga rudenį, tada jau ir nenorėdamas vėl dirbsiu nuotoliniu būdu.

Taupymas

Šį mėnesį irgi nemažai turėjau išlaidų, tačiau dar daugiau turėjau pajamų. Sutaupiau 43% pajamų.

Nuoma pas mane vis dar pakritusi, nors Vilniuje aplamai galima matyti atsigavimą visa ko.

ETF, P2P ir naujo verslo investavimas

Šį mėnesį investuoti į ETF ir P2P paskolas nustojau, nes ir taip nemažai pinigų esu sumerkęs, o man reikia kuo daugiau cash dėl šių priežasčių:

  • Svarstau apie NT įsigyjimą, reikalingas pradinis įnašas.
  • Gali ateiti rudenį antroji covid19 banga, kai vėl kartosis pavasario scenarijus.

Užuot pirkęs ETF ir P2P surizikuosiu ir investuosiu į vieną naują mini verslą, kuriai perkuosi įranga. Tikiuosi, kad pradėsiu jau uždarbiauti nuo Liepos antrosios pusės.

Esu pasidaręs planą ir ekspromtu jį vykdau, kad dar spėčiau startuoti vasaros viduryje, nes šis verslas yra labiau sezoninis.

Jau esu nusipirkęs įrangą už ~1500€, dar laukia apie 300€ ir jau su ja techniškai būsiu pasiruošęs darbuotis. Reikia dabar užkurti marketingą ir dar pramokti, kaip dirbti su įrangą.

Vilniaus NT pulsas

Šiam momentui Vilniaus būtų pirkimo rinka yra stipriai apstojusi, nors palyginus su balandžiu lėtai atsigauna. Po truputi galima matyti nežįmų kainų riedėjimą žemyn, kol kas pokyčių nedaug. Man tai į nauda, nes kainos nekyla, turiu daugiau laiko neskubant įsigyti NT ir turėti daugiau cash'o su savimi, nuomos kainos ir tuo pačiu mano išlaidos pakritusios. Jeigu per daug niekas nesikeis, dabar galvoju apie būsto įsigyjimą su paskola ateinančią žiemą (Prieš 1.5 metų planavau šį Rugsėjį).

Iš draugų patirčių galiu spręsti, kad jeigu norėsiu pirkti būstą iki 80 000€ man reikės mažiausiai 18 000€ cash. Taigi dar taupyti yra kur. Jeigu covid19 antroji banga atsiris, tada savo pirkimus turėsiu dar toliau nukelti.

Mano praėjusių metų planas buvo, kad įsigyju būsta, išnuomoju ir keliauju į pigesnę šalį pagyventi mažiausiai pusmečiui ir dirbti nuotoliniu būdu. Turėčiau pasyvių pajamų iš nuomos, p2p, kurias reinvestuočiau ir/ar kaupčiau finansinei pagalvei, nes būčiau daug išsileidęs po NT įsigyjimo. Bet dėl covid19 viskas gali nueiti perniek...

Turtas

Taigi šiai dienai mano finansinis turtas perkopė ir jau siekia 15 109€.

Progresas:

1 Comment

  1. test

    testas

    3 years ago

GlobRock © 2020