Intro

Kagi užsibaigė šaltas Balandis, prasidėjo Gegužė. Šis mienuo irgi aplamai buvo neblogas.

Šį mėnesį turėjau įdomią patritį: prėmiau vieną pažįstamą merginą laikinai pas save, nes dėl korono viruso nebetūrėjo pajamų ir nutraukė nuomą. Kol susitvarkė savo reikalus, praleido apie penkias dienas. Pats pamačiau, kaip krizė paveikė kitus žmonės.

Finansinis turtas

2020-04-30 dienai mano finansinis turtas buvo 13 781€ arba +1 609€ palyginus su praėjusiu mėn.

ETF portfelis

Šį mėnesį ETF portfelis vėl investicijomis didėjo dideliais tempais. Kurį laiką buvau nustojęs investuoti, nes stebėjausi kodėl akcijos kyla, nors nedarbas JAV tik kyla, po pauzės (tikėdamasis, kad kris), vėl investavau dalį pinigų. Nejaugi krizė jau išsikviepia ir nebedaro įtakos finansų rinkoms? Nors Lietuvoje, tikėtina karantinas jau greitai baigsis, po truuti atsigauną verslai, tačiau JAV mušami įspūdingi rekordai dėl viruso žalos: ligos protrūkis, nedarbas, prašančiųjų išmokų skaičius...

Ar tik dabar kol kas nėra ilgesnis katės atšokimas?

Viso investuota 2 226€, vertė 2 186€. Investavimo pradžia 2019 Gegužė.

P2P investavimas

Kol kas esu sustabdęs PK investavimą, portfelis susitraukė iki 2 237€. Anksčiau vėluojančių gražinti paskolą buvo ~2%, šiuo metu ~10%, žiūrėsime kas bus. Matant kitų portfelius toks nemokumas nėra išaugęs, jeigu Gegužė bus geresnė, tikriausiai pradėsiu vėl investuoti, dabar pinigus metu į ETF įsigyjimą.

Kitos investicijos

Labai minimaliai įsigyjau bitcoin ir aukso atsargų.

Nuoma

Esant krizei pasiskambinus buto šeimininkui jis man numetė nuomą 40%, tas man buvo wow. Sutaupytus pinigus vėl įdėjau į ETF pirkimą.

Išlaidos

Sutaupyta 77% pajamų, tai labai gerai.