Ką gi, šiam blogui suėjo jau metai ir tikrai labai įdomus metai, o ypač kai gali stebėti savo finansinį progresą. Per šį laikotarpį vis dar išgyvename covid19'ą, sutaupiau visai nemažai, gavau artimųjų finansines injekcijas, o šį mėnesį pasukau visai nematyta linkme investavime haha, plačiau žemiau!

NT:

Kiek galiu aie jį rašyti?? Taip man jau irgi pačiam atsibosta... Trumpai ir skaudžiai: Radau sau būstą, norėjau nusimušti 10% buto kainos, vaidinau, kad esu susidomėjęs, bet turiu pakalbėti su banku, nes prašoma pardavimo suma yra ant mano ribos. 

Šiaip ištikrųjų manau, kad būstas buvo pardavinėjamas brangiau, negu vidutinė tokio būsto vertė keliais tūkstančiais, o per kelias savaites jo niekas nenupirko, nes į jį reikėtų dar investuoti apie 8000€.

Taigi tęsiu istorija, kad pirmame susitikime paprašiau nuleisti 8000€ negu nurodyti skelbime. Man pasakė ne, kaip ir turėjo, todėl sekančiam susitikime buvau pasiruošęs casho 2000€ psichologiniam spaudimui ir prašyti maždaug už 5000€ mažesne kaina negu nurodyta skelbime. Tačiau paskambinus, paaiškėjo, kad jau yra pirkėjas ir siųlė man didinti kainą. 

Aš apie šį būstą dar ilgai prieš tai aptarinėjau su savo tėvais ir kai sužinojau kad yra pirkėjas, pasiskambinau vėl tėvams ir patarė man, kad tai yra tikriausiai blefas, nes nori pasiimti maksimalią kaina. Todėl patarė kad pasiūlyk kaina 2000€ mažiau negu nori skelbime, pasiūlyk kad gali dabar pasirašyti ir paduoti rankpinigius. Nu kagi taip ir padariau, tačiau buto šeimininkai atsisakė, jeigu kas žadėjo paskambinti, bet skambučio nesulaukiau ir taip pražiopsojau nusižiūrėto buto. 

Susigadinau sau nuotaiką ir jaučiu nuoskaudą savo tėvams už tokius "patarinėjimus".

Dabar kad atsigauti, nusprendžiau išvykti iš Vilniaus kuriam laikui.

Taip pat norėčiau rekomenduoti žurnalo Investuok Jurgio seminarą apie investavimą į NT. Daug labai gerų įsžvalgų.

ETF+akcijos:

Pirma kartą savo pagrindiniame investiciniame portfelyje pradėjau prekiauti akcijomis ir jūs kogero labai ... nusipirkau GME akcijų ir jos pakilo netikėtai į orą, pats įsižiojau, dariausi screenshotus, negalėjau patikėti.

Tuo pačiu pirkau, be GME ir kitas akcijas, kurios buvo gaudamos iš redito. Su kitomis irgi išėjau į pliusą, tada nusprendžiau pavėluotai įsigyti NOK, AMC, NIO ir kitas. Na jos po kelių dienų ir pakrito...

Taigi akcijos išgelbėjo šio mėnesio mano nuotaikas, dėl neįvykusio buto pirkimo.
P2P:

Sausio gale nesulaukdamas finansinės krizės vėl paleidau Paskolų klubo paskolų kranelį. Investuojama automatiškai, esu parinkęs labai konservatyvius kriteriojus, pagal kurios mano metinė palūkanų graža turėtų būti ~12-13%. 

Bitcoin:

Mane gasdino 2017 metų galo pamokos, kai savo paskutinius pinigus buvau išleidęs ant bitcoin, nors tiesiogine to žodžio prasme mane jau tuomet mane kamavo finansinis nepriteklius. Tala skaudžiai nudegiau, kai viskas krito. Tai šį karta stengiausi pardavinėti auktumose dalimis, po to supirkinėjau "žemumuose", tai sunku pasakyti bet kogero ir čia taip spekuliuodams keletą dešimčių užsidirbau prikdamas ir pardavinėdmas bitcoin. Aš į jį papildomai neinvestuoju, kiek per 2017-2020 sukaupiau, tiek ir spekuliuoju.

Kiti šaltiniai:

Šį mėnesį negavo iš savo įmonės darbo užmokesčio, nes jį gavau paskutinę Gruodžio dieną.

Sausį teko dirbti viršvalandžius, kuriuos kompensuos ir gausiu vasario pradžioje.

Šį mėnesį gavau paskutinį artimųjų finansinią injekciją įsigti NT 5 000€.

Taigi apart artimųjų finansinės "injekcijos" šį mėnesį unikaliai nieko neuždirbau, turiu 100% išlaidas: 1 055€.

Tas mane labai neramina, nes mano targetas sutaupyti 70-75% pajamų kas mėnesį.

Taigi šis mėnuo artimųjų ir akcijų pagalba vėl nesvietiškai augo, kas nes vidutiniškai turėtų kilti ~800€/mėn.

Mano valdomas finansinis turtas 2021-01:

ETF+akcijos progresas: