GlobRock

Finansinės nepriklausomybės link

Lovecraft

2021m. Gegužės finansinis progresas. Šiek tiek prigeneruota nuostolio.

Pagaliau mano investicijos generavo minusą! Pagaliau to sulaukiau, nes viskas tik labai gražiai kilo ir galėji atrodyti, kad investavimas yra fun dalykas, kuriame tik užsidirbsi.

Degiro (ETF ir akcijos)

Per gegužę pagrindiniai mano ETF indeksai uždirbo pliusą: MSCI World indeksas augo 1.26% , o S&P500 0.55%.

Labai netikėtai šoktelėjo GME, nors teturiu 3vnt akcijų. Taip pat per mėnesį du kartus užsipirkau PLTN akcijų už 750€.

Dabar man rašant matau, kad vėl akcijos neblogai pašoko ir generuoja vėl nemenką pliusą :/.

Grynieji:

Remontuojant savo pirmąjį būstą, labai daug išsileidau grįnųjų. Tiesiog atrodo, kad pinigus mestum kaip juodąją skylę, o rezultatas vizuoliai vis dar menkas. Vis dar žadu parašyti savo išlaidas NT įsigyjimui Vilniuje...

Taigi grynųjų sumažėjo kone 1 000€.

P2P paskolos:

Paskolų klube visiškas štilis buvo kurį mėnesį, tai papildomai įmečiau į sąskaitą 100€. Pusę gero mėnesio ta suma kabėjo vis nepanaudota, tai nusprenčiau investuoti į pasitaikiusią paskolą rankiniu būdų 40€. Po to mano nuostabai, likusios laisvos lėšos tuo metu (~70€) labai staigiai automatiškai susinvestavo viskas mėnesio gale.

Kriptovaliutos:

Čia kogero didžiausias kaltininkas, dėl ko šį mėnesį ėjau į minusą ir esu tuo patenkintas :) Nes mano pagrinde turėtas Bitcoin čiuožė žemyn ~ -50%, kito mano turėtos irgi paėjo žemyn. Balandį turėjau 3 379€, šį mėnesį 2 377€.

Toks Bitcoin ir kitų kriptovaliutų kilimas atrodė labai nesveikas ir pagaliau sulaukiau tokios 'korekcijos'. Tačiau, kas bitcoiną nusipirko praėjusių metų gale, visvieną turi labai gerą gražą. Nes tuo metu galėjai pirkti už ~9 000€, o dabar jo kaina ~29 000€. Manau, kad birželį jau užsipirksiu šiek tiek kripto valiutos.

NT ir planuojamos birželio investicijos:

Mane gasdina kad NT šiemet gali brangti 10%+ procentų, kas man atrodo jau nelabai stabilu. Kas kelia kainas ir tuo pačiu man kelia įšukius, tai brangstančios žaliavos, nes Kinija ir JAV jas labai supirkinėja, todėl man, kad spėčiau susitvarkyti savo būsta ir pinigai nenuvertėtų planuoju kuo daugiau užsipirkti dabar.

Taip pat mane neramina nueinanti infliacija ir į kitus sektorius, nors bankininkai kalba tik apie 2% galimą infliaciją.

Taigi kogero dabar mažiau užsipirksiu akcijų ir ETF, o daugiau supirkinėsiu ką senai dariau aukso, kriptovaliutų ir daug vėl išleisiu, anksčiau laiko negu reikia medienai ir baldams susipirkti, grynųjų. 

Apibendrintai:

Grynuosius poreikiui kur leisti tikrai turėsiu ir Birželį cash'ą nukreipsiu kitur negu standartiškai.

Aplamai gegužė buvo gana manau sveikas mėnuo, kai ne viskas turi tik kilti. Didelių svyravimų man tas nepadarė. O ir labai gerai gelbsti periodinis investavimas. Kai nėra labai didelės pinigų sumos statomas iškarto ant vieno ar kelių pirkimų. Tad lidėti tikrai nėra ko. Ir tai tik parodo periodinio investavimo žavesį.

1 Comment

  1. Lavonda

    How did Satoshi three January 2009 Bitcoin is based on provide and ambient temperature.

    The effects of this title although technically it isn't as much that the Bitcoin Cash blockchain.

    5 months ago

GlobRock © 2020